Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen
Bestellen? 053/21 49 68
Overmorgen terug open
Vakmanschap & kwaliteit sinds 1967

Specialiteiten

Ambachtelijk gerookte zalm

Doorheen de jaren heeft het huis zijn aanbod voortdurend geoptimaliseerd en uitgepuurd. Het gaat hier niet om een industrieel bereid massaproduct waarbij de zoektocht naar smaak al te vaak tot ontgoocheling leidt, maar om een ambachtelijk gerookte, uitgekiende selectie van de allerbeste zalm die bovendien nooit voorgesneden wordt aangeboden. Snijden ‘à la minute’ is voor Filip Lavaert het codewoord, nooit routine, altijd erezaak.

image-7

Paella

image-8

Gerookte zalm

image-9

Visbrochettes

 

Huisgemarineerde zalm

In de middeleeuwen zoutten vissers hun zalm en lieten ze hem lichtjes rijpen door hem te begraven, kwestie van de houdbaarheid te verlengen. Het procédé kreeg de naam Gravad Lax mee. Grav is Zweeds en Noors voor ‘gat in de grond’ of ‘graf’ en lax betekent zalm. Filip goot de oude techniek in een creatief, eigentijds kleedje. Resultaat:  een verleidelijke synergie van smaak en textuur, een puur natuur ervaring die, in het gezelschap van een delicate honing-mosterdsaus (overigens gratis aangeboden door het huis), menig kenner eindeloos doet watertanden.

Zomerslaatjes

Eigen werk loopt als een rode draad door de specialiteiten van Vishandel Lavaert. Zo is er bijvoorbeeld de pasta maison, een heerlijke pasta met gekookte en gerookte zalm, tonijn en garnaaltjes. Maar ook de onvolprezen zomerpasta van kreeft en scampi’s laat niemand onberoerd.

 

En dan zijn er verder nog huisgemaakte:

  • vispaella
  • paling in ’t groen
  • garnaal-, kaas- en aardappelkroketten
  • ansjovisspiesjes
  • vis-, krab- en andere slaatjes
  • visbrochetten

 

Overgoten met een heerlijk sausje creatief advies van het huis!

Sluiting